Angela Esajas

Angela Esajas
Angela Esajas
Angela Esajas
Algemene informatie
Land Vlag van Nederland Nederland
Sites
(en) IMDb-profiel

Angela Naomi Esajas (Amsterdam, 30 september 1978) is een voormalig presentatrice/zangeres/actrice.

Na de Academie voor Theater en Dans en de Nieuwe in Amsterdam deed Angela in 2002 een gooi naar roem in de talentenjacht Star Academy, maar dat programma werd voortijdig gestopt. Ze speelde hoofdrollen voor het schooltoneel, was als achtergrondzangeres te horen in de meidengroep ‘VIG’ en in 2004 speelde ze in de musical 'Home'. Esajas was ook in een aantal televisieseries te zien, waaronder ‘Blauw Blauw’, ‘Baantjer’ 'Grijpstra en de Gier' en 'Keyzer & De Boer Advocaten'. Op het gebied van presenteren heeft zij ervaring opgedaan in de presentatie van verschillende evenementen.

Zij was de winnares van het TROS-programma Superster en sleepte hiermee een presentatiecontract binnen bij deze zender. Bij de TROS presenteerde zij onder meer met Martin Gaus een dierenprogramma, was ze medepresentator van TROS-zomeravondcafé en presenteerde ze het programma 'Piramide'. Daarnaast was ze actief bij het onderdeel "Grote club actie" in het Zapp-programma Z@ppsport en bij de TROS als copresentatrice bij 'Te land, ter zee en in de lucht'. Esajas raakte bij het RTV Oost-programma Toppers te Paard gewond na een val van een paard en brak haar been op vier plaatsen.

In 2010 werd haar contract bij de TROS niet verlengd. Daarop besloot Esajas, inmiddels moeder van een kind, om zich tot lerares basisschool te gaan scholen.[1]

Programma's

Musicals