Annemieke Hoogendijk

Annemieke Hoogendijk
Algemene informatie
Volledige naam Annemieke Hoogendijk
Geboren 30 september 1953
Land Vlag van Nederland Nederland
Bijnaam Mevrouw Stemband
Werk
Jaren actief 1986 - heden
Beroep actrice, zangeres
Sites
(en) IMDb-profiel

Annemieke Hoogendijk (Koog aan de Zaan, 30 september 1953) is een tekstschrijfster, actrice en zangeres.

Biografie

Hoogendijk kwam na haar studies Frans en Textiele Werkvormen in contact met Peter Jan Rens, en zij werkten vanaf 1978 samen. Hoogendijk was in eerste instantie verantwoordelijk voor de zakelijke leiding en de administratie van Theatergroep Kaktus, maar ging allengs ook meespelen in theaterstukken, en werd zangeres in de Kaktusband.

Biografie

Als Mevrouw Stemband werd zij bekend in De Grote Meneer Kaktus Show. Bekende uitspraken uit dat programma zijn o.a. "De tweede ronde, de tweede ronde!" en "Spelende vrouw, wat heb je nu geleerd?". Hoogendijk schreef ook liedjes voor het programma, selecteerde kinderen voor in de show, en verzorgde de eindredactie.

Het tientjesproject dat leidde tot de film Maria van Rens werd mede door Hoogendijk georganiseerd, zij speelde ook een rol in die film. Later zou ze ook spelen in filmpjes in de televisieprogramma's Doet-ie 't of doet-ie 't niet en Geef Nooit Op.

Hoogendijk werkte eerst een tijdje als ontwikkelaar van websites en was eigenaresse van een cateringbedrijf. Tegenwoordig runt ze samen met haar partner Bert van Sas in Wemeldinge een Bed & breakfast De Derde Ronde[1].