Aram van de Rest

Aram van de Rest
Algemene informatie
Volledige naam Aram John Albert Pierre van de Rest
Geboren 4 april 1976
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1991-
Beroep acteur, muzikant, televisieregisseur
Sites
(en) IMDb-profiel

Aram John Albert Pierre van de Rest (Amsterdam, 4 april 1976) is een Acteur. Hij is een zoon van regisseur John van de Rest en actrice Josine van Dalsum.

Biografie

Aram van de Rest volgde eerst de havo en deed daarna acteeropleidingen bij LAMDA en Guildhall University. Daarnaast deed hij een opleiding video-editing aan de Media Academie. Begin jaren negentig speelde hij in de televisieserie Suite 215. Daarna was hij hoofdzakelijk te zien op de Duitse televisie. In 2004 kreeg hij een grote rol in de soap Onderweg naar Morgen, waarin hij gestalte gaf aan de vileine Chris Vroman. In 2007 kwam zijn personage in de serie te overlijden. Hierna ging hij zich, evenals zijn vader, meer richten op regiewerk.

Na zijn school en studie vertrok hij op 19-jarige leeftijd naar Duitsland om de rol te vertolken van 'Daniel van Eck' in de Duitse versie van 'Bureau Kruislaan'. Na Duitsland keerde hij terug naar Nederland in 2003 om de titelrol te vertolken in de musical 'Dolfje weerwolfje' naar de boeken van Paul van Loon.

Tijdens deze reeks voorstellingen werd hij gevraagd om de rol van 'Chris Vroman' te spelen in de Nederlandse soap 'Onderweg naar Morgen' (ONM) wat hij drie en een half jaar lang deed. Na 'Dolfje Weerwolfje' was Aram te zien in de persoonlijke voorstelling 'Leeftijd', waarin hij samen met zijn moeder, Josine van Dalsum, speelde. In eerste instantie was deze voorstelling alleen te zien in Amsterdam, maar een jaar later ging de voorstelling op tournee en trok volle zalen in Nederland en België.

Na 'Leeftijd' en ONM besloot Aram zich meer en meer toe te spitsen op het werken achter de camera en verdween hij langzaam van de buis en uit het theater. Hij was echter nog sporadisch te zien in onder andere Dertien in de Oorlog, Bernhard, schavuit van Oranje en Body Language.

Film

Van de Rest was betrokken bij onderstaande projecten (selectie):

Televisie

Als acteur

Als regisseur