Arlette Adriani

Arlette Adriani
Algemene informatie
Geboren Alphen aan den Rijn, 2 juni 1975
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Beroep model, televisiepresentatrice, televisieactrice, balletdanser
Sites
(en) IMDb-profiel

Arlette Adriani (Alphen aan den Rijn, 2 juni 1975) is een televisiepresentatrice en model. Zij is vooral bekend als presentatrice van spelprogramma's en het programma Astro TV.

Na de havo heeft Adriani de vooropleiding van de toneelschool in Utrecht en de acteursopleiding 'Het Collectief' te Amsterdam gevolgd. Adriani had diverse gastrollen in onder andere Westenwind, Goudkust, Goede tijden, slechte tijden en Oppassen!!!. Daarnaast vertolkte ze een gastrol in de speelfilm Ik ook van jou. Ze is actief als klassiek balletdanseres.

Presentatrice

In 2003 presenteerde Adriani diverse belspellen, daarna Puzzeltijd en Vragenvuur bij RTL 4. Later presenteerde ze de spelprogramma's Garito, Game On, Play, NerveControl en SBS Games bij SBS. Ook was zij presentatrice van Astro TV, een programma waarin kijkers kunnen bellen voor astrologisch antwoord op hun levensvragen.

Van maart 2011 t/m februari 2015 presenteerde Adriani De Wekelijkse Lottotrekking. Vanaf medio 2016 presenteert Adriani het Teleshopprogramma Dit is mijn Toekomst op de RTL-zenders.

Filmografie