Benja Bruijning

Benja Bruijning
Algemene informatie
Volledige naam Benja Bruijning
Geboren 28 oktober 1983
Geboorteplaats Amsterdam
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1999-heden
Beroep Acteur
Sites
(en) IMDb-profiel

Benja Bruijning (Amsterdam, 28 oktober 1983) is een Acteur.

Biografie

Bruijning debuteerde op 17-jarige leeftijd als Constant in de telefilm Dichter op de Zeedijk naar het boek van Kees van Beijnum. Hij brak in 2012 definitief door met zijn rol in de bioscoophit Alles is familie. Al op jonge leeftijd speelde Bruijning in films en tv-series, waaronder De Grot van Martin Koolhoven.

Na zijn afstuderen aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie in 2008, was Bruijning onder meer te zien in de tv-series Bellicher: de macht van meneer Miller en Dokter Deen. Daarnaast speelde hij een van de hoofdrollen in de speelfilm De bende van Oss en was hij op het toneel onder andere te zien in Nacht, onder regie van Thibaud Delpeut, Rain Man en Veel Gedoe om Niks van de Utrechtse Spelen en de door hemzelf geschreven voorstelling Niet zo bedoeld.

Vanaf maart 2013 was Bruijning te zien in de nieuwe AVRO-serie Charlie, de Nederlandse versie van de HBO-serie Nurse Jackie. In september 2013 kwam de boekverfilming van Hoe duur was de suiker uit, waarin hij ook een rol speelde.

Sinds maart 2018 speelt Bruijning samen met zijn vriendin Anna Drijver in de televisieserie Nieuwe buren, waar ze tevens een koppel in spelen.[1]

Prive

Bruijning woont samen in Amsterdam met actrice Anna Drijver, met wie hij een dochter heeft.

Film

Televisie

Schrijven

  • 2010-2011: Niet zo bedoeld (Bellevue Lunchtheater)

Trivia

  • 2013: De meisjes van Thijs (webserie) - gastrol

Externe links