Carolina Mout

Carolina Mout
Algemene informatie
Geboren 27 juli 1962
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 25 jaar in de showbizz
Beroep Actrice, Zangeres, Voice-over
Sites
(en) IMDb-profiel
Officiële website

Carolina Mout (Barneveld, 27 juli 1962) is Actrice, zangeres en voice-over.

Theater

Meteen na haar opleiding aan de Academie voor Kleinkunst richtte Mout de muziektheatergroep De Meisjes op, waarvoor zij teksten en vocale arrangementen schreef. Daarna volgde een zelfgeschreven en geproduceerde onewomanshow De Diva en de Draak en een aantal Gershwin concerten. Samen met Bodil de la Parra schreef en speelde zij de toneelstukken Orgeade Overzee en De rode urn. Ze speelde in Omdat ik, omdat jij, Het kerstverhaal volgens.., (Regie: Matthijs Rümke) en in Een Macbeth van het Muztheater.

Na Carolina Moon, een serie theaterconcerten, volgden optredens en presentaties in opdracht van grote bedrijven. Daarna een rol in de musical Beauty and the Beast (Joop van den Ende Theaterprod./Disney), een rol in de Surinaamse musical Bingo!, de hoofdrol in de workshop Misery en een rol in De Geheime Tuin (alle drie M-Lab-producties). Ze regisseerde Iberia van Perry Dossett en Rolinha Kross en Musicals in Concert, conservatorium Alkmaar. In 2010 was zij een van de leading ladies in de musical Crazy Shopping (Stardust) in Carré.

In 2011 en 2012 stond ze met haar jubileumvoorstelling, MOUT & de zware jongens in het Het Werkteater in Amsterdam.

Televisie en film

Met De Meisjes trad ze op in vele televisieprogramma’s, waaronder de TV Show. Hun deelname aan het Star Festival in Knokke werd live uitgezonden. Ze speelde diverse gastrollen in onder andere: Het zonnetje in huis, Sam Sam, Hoogste tijd, Unit 13, De garage, Goede daden, In de clinch en Russen. In 2013 was ze te zien in de film Bobby en de geestenjagers en te bewonderen op het Maanstrand Concert op Meerjazz in Hoofddorp.

Docent, schrijver, stemactrice

Mout is als docent zanginterpretatie verbonden aan de Hogeschool Dansacademie Lucia Marthas, als gastdocent bij het Prins Claus Conservatorium en Hogeschool Inholland in Alkmaar. Ze gaf workshops lied performing aan het Utrechts Conservatorium en Codarts in Rotterdam. Ook schrijft en speelt ze in opdracht voor congressen en symposia. Daarnaast is zij al meer dan 20 jaar stemactrice en te horen in talloze commercials, tekenfilms (o.a. de moeder van Phineas en Ferb), AV-producties, het openbaar vervoer (o.a. Rotterdam en Den Haag) en de voicemailstem van Vodafone op de mobiele telefoon.

Prijzen

  • De Meisjes hebben in 1988 een Zilveren Harp gewonnen.
  • Orgeade Overzee werd genomineerd voor de CJP Podiumprijs en won de Mr. H.G. van der Vies-prijs, een letterkundige prijs voor beste nieuwe toneelstuk.
  • Voor haar rol La Commodia in Beauty and the Beast ontving Carolina een nominatie voor beste vrouwelijke bijrol in de John Kraaykamp Musical Awards.

Biografie

Zij haalde de mulo in 1978 in Paramaribo en de havo in 1981 aan het Baarnsch Lyceum. Daarna volgde Mout een opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam, waar ze in 1986 afstudeerde. Mout is getrouwd en heeft 2 kinderen en woont in Amsterdam Zuidoost.

Externe links