Cees Geel

Cees Geel
Cees Geel op de premiere van Borat in Amsterdam
Cees Geel op de premiere van Borat in Amsterdam
Algemene informatie
Volledige naam Cornelis Pieter Geel
Geboren 13 maart 1965
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1992-
Beroep Acteur, presentator
Sites
(en) IMDb-profiel

Cornelis Pieter (Cees) Geel (Schagen, 13 maart 1965) is een Acteur en praatprogramma-presentator.

Biografie

Hoewel hij al jaren rollen vertolkte kreeg hij grotere nationale bekendheid met zijn hoofdrol in de Oscar-inzending Simon. Als gevolg hiervan is hij regelmatig op televisie te zien en deed hij mee aan de Talpa-serie Samen. Hij was ook zogenaamd 'deskundoloog' bij De slimste en presentator van Het Land van Maas en Geel.

Tevens speelde Geel in 2004, naast Ali Çifteci, de hoofdrol in Gharb, een toneelvoorstelling van Cyrus Frisch, die zich volledig in complete duisternis afspeelt. Deze voorstelling is behalve in Nederland ook in Wenen, Londen en Maubeuge gespeeld. Het Britse weekblad The Stage schreef over Gharb: 'A short, sharp blast of a play. An intimacy that is almost too much too bear. About as effective as studio theatre can be. With a power and intensity that has to be seen - or, in this case, not seen - to be believed.' In de film De scheepsjongens van Bontekoe, de verfilming van het boek, heeft Geel een van de hoofdrollen naast Thomas Acda en Chris Zegers.

In 2007 ging Geel voor Greenpeace naar Indonesië om op Sumatra aandacht voor de vernietiging van de oerwoud en te vragen. Hij was in 2009, 2011 en 2012 te zien in films die deel uitmaken van de reeks Mijn vader is een detective!, als de onhandige detective Max.

In 2016 verzorgde Geel de stem van Samuel Drake in de Nederlandstalige uitvoering van het spel Uncharted 4: A Thief's End.

Filmografie

Films

TV

Prijzen

Externe Links