Charly Luske

Charly Luske
Algemene informatie
Volledige naam Charles René Pierre Luske-Jess
Geboren 19 september 1978, Amsterdam
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Beroep Acteur, zanger, presentator
Sites
(en) IMDb-profiel

Charles René Pierre (Charly) Luske-Jess (Amsterdam, 19 september 1978) is een zanger, Acteur, presentator en Stemacteur.

Biografie

Toen Luske twaalf jaar was nam hij, aangespoord door zijn vader, klassieke zanglessen. Vier jaar later maakte hij zijn debuut in de Lucky Lotto Live Show waarin hij samen met Gordon een duet zong. Luske deed audities voor de jongensgroep Velvet, waarvan hij een tijd deel uitmaakte en waarmee hij een hit scoorde met het nummer 'Weg Van Jou'. Nadat de band uit elkaar viel, zong hij nog enige tijd in de jongensgroep X Marks The Spot. In 2000 speelde Luske in de musical Boy Band, waarin hij als zanger Sean een van de hoofdrollen vertolkte.

In 2003 speelde Luske samen met Froukje de Both en Linda Wagenmakers in de musical Love Me Just a Little Bit More. In 2004 deed Charly mee met het Nationaal Songfestival met het nummer She'll Take Your Breath Away. Hij kwam terecht in de finale, maar behaalde de vierde plaats. In 2005 en 2006 speelde hij in de musical Turks fruit de rol van Rick, als alternate van Antonie Kamerling. Luske speelde twee seizoenen in de Nederlandse televisieserie Meiden van De Wit. Verder heeft hij gastrollen gespeeld in Costa! en ZOOP. In 2006 speelde hij in de musical The Wiz de titelrol als alternate van Danny de Munk. Luske speelde de hoofdrol in de rockmusical We Will Rock You, een Duitstalige musical die werd opgevoerd in Keulen, en als Geert in de musicalversie van Op hoop van zegen. In het najaar 2009 was Luske te zien in de Nederlandstalige versie van The Full Monty.

Vanaf augustus 2010 was hij ook te zien in de Nederlandstalige versie van We Will Rock You, waarin hij alternate zou zijn van Galileo en Britt. Luske nam tot februari 2011 de rol van Britt op zich, omdat Martin van der Starre zwaar geblesseerd was.

Luske was kandidaat in 2011 bij het televisieprogramma The voice of Holland en werd door Nick & Simon gecoacht. Voor het publiek en de jury was hij de gedoodverfde winnaar. Hij moest echter in de halve finale zijn meerdere erkennen in Chris Hordijk. Op donderdag 5 april 2012 was Luske te zien als Judas in The Passion. Hij was hierin de tegenspeler van Danny de Munk die de rol van Jezus vertolkte. Het evenement werd gehouden in Rotterdam. In 2013 nam Luske deel aan het programma De beste zangers van Nederland.

Luske is getrouwd met de twaalf jaar oudere actrice en presentatrice Tanja Jess, met wie hij twee zoons heeft. Ze wonen in Almere-Haven. Charly is de neef van pokerspeler Marcel Lüske en de in 2003 geliquideerde vastgoedhandelaar Bertus Lüske.

Filmografie

Film

TV

Nasynchronisatie

Externe Links