Chasing Windmills

Chasing Windmills
Regisseur Ross Walker
Cast Merlijn Remmig
Frank Lammers
Vincent van Ommen
Muziek Guy Renardeau
Cinematografie Alessandro Felici
Genre Sport, Drama
Taal Nederlands
Opnamelocaties Den Haag, Amsterdam
Overige nominaties SportfilmAward
Sites
(en) IMDb-profiel

Chasing Windmills is een korte Film uit 2018, geregisseerd door Ross Walker. De film gaat over de Rotterdamse jongen Koos die zo sterk wil worden als zijn held, bokser Bep van Klaveren. De film werd in 2018 genomineerd voor de Rotterdamse Sportfilm Award.

Verhaal

In 1934 groeit de dan 16-jarige Koos Bink (Merlijn Remmig) op in het straatarme Crooswijk in Rotterdam en droomt er van om net als zijn held, bokser Bep van Klaveren (Vincent van Ommen), zijn kansarme bestaan te ontvluchten. Als verstekeling probeert hij naar Amerika te gaan om in de voetsporen van zijn held te treden. Wat Koos echter niet bedacht had was dat je aan dromen alleen niet genoeg hebt. Je moet er voor vechten.[1]

Van Klaveren werd tijdens de Olympische Spelen in Amsterdam in 1928 kampioen in de klasse vedergewicht. In 1931 werd hij Europees kampioen lichtgewicht en in 1938 Europees kampioen middengewicht.

Film productie

In het begin van de film worden er echte archiefbeelden van Bep van Klaveren gebruikt.[2] In de rest van de film wordt Van Klaveren gespeeld door acteur Vincent van Ommen.[3][4] De titel van de film is geinspireerd op de bijnaam van Bep van Klaveren, The Dutch Windmill.

De film ging zaterdag 14 april 2018 in premiere tijdens het Sportfilmfestival in Lantaren Venster en was ook te zien op OPEN Rotterdam.[5] Tevens werd de film genomineerd voor de Rotterdamse Sportfilm Award.[6] De film werd besproken in het televisie programma Hallo Nederland van Omroep Max.[7]

Cast

Acteur Rol
Merlijn Remmig Koos Bink
Frank Lammers Kapitein Holland Amerika Lijn
Vincent van Ommen Bep van Klaveren
Rick Lens Maarten
Mitchell Brunings Bokser
Richard de Maaré Bokser NY
Bep van Klaveren
(archiefbeelden)

Prijzen en nominaties

Jaar Prijs Categorie Uitslag Bron
2018 SportFilmFestival Award Beste Film Genomineerd [8]

Externe links