Chrisje Comvalius

Chrisje Comvalius
Algemene informatie
Volledige naam Chrisje Harriette Ursila Comvalius
Geboren 25 januari 1948
Land ANHH-1948
Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1998-heden
Beroep Actrice
Sites
(en) IMDb-profiel

Chrisje Harriette Ursila Comvalius (Aruba, 25 januari 1948) is een actrice.

Comvalius' beide ouders zijn Surinaamse, de op Aruba geboren Comvalius volgde aldaar de lagere school. In 1963 verhuisde ze naar Nederland waar ze haar middelbare-schoolopleiding deed en daarna een universitaire studie Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam volgde. Hierna was ze jarenlang docentbegeleider op een middelbare school voor moeilijk opvoedbare kinderen te Rotterdam. Ze woonde afwisselend in Nederland, op Aruba en op Sint Maarten.

Als actrice trad ze op met vooral kleinere rollen in diverse Nederlandse speelfilms en ook in diverse soaps in kleinere rollen. Van 2004 tot 2008 had ze een hoofdrol in de Nederlandse soap Goede tijden, slechte tijden. Hiervoor stond zij drie jaar lang in het theater met een monoloogvoorstelling getiteld "Mastella", wat ze na afloop van haar rol in de soap in 2008 weer in een repriseopvoering oppakte, nu onder regie van de auteur van de monoloog, en deze in Nederland en Suriname opvoerde in 2008.

Ze verzorgde in 2009 de stem van Eudorda, de moeder van Prinses Tiana in de Disney-animatiefilm De prinses en de kikker.

Filmografie

Externe Links