Dieter Jansen

Dieter Jansen
Algemene informatie
Volledige naam Dieter Jansen
Geboren 17 september 1969
Geboorteplaats Amsterdam
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1987-heden
Beroep Acteur, Stemacteur
Sites
(en) IMDb-profiel
Officiële website

Dieter Jansen (Amsterdam, 17 september 1969) is Acteur en Stemacteur.

Biografie

Jansen beleefde zijn tv-debuut met in de soap Goede tijden, slechte tijden. Daarna heeft hij in verschillende televisieseries gespeeld, zoals Villa Borghese, Flodder en Vrienden voor het leven. Voor de kinderzender Nickelodeon was hij elke woensdagmiddag te zien als presentator in Wensdagmiddag. Wensdagmiddag was een live televisieprogramma dat Jansen presenteerde samen met onder anderen Everon Jackson Hooi en Aukje van Ginneken.

Jansen is onder andere bekend van de Tweenies, waarvoor hij de stem van Jake verzorgde. Tevens deed hij de Nederlandse stem van Tyson in Beyblade en Edd in Ed, Edd n Eddy, Chicken in Cow and Chicken, de eekhoorn van de Tuttels, het aapje Boots van Dora, Numbah 2 in Kids Next Door, Joey in Yu-Gi-Oh!, Hoodsy en Decaan Miller in As Told by Ginger, Roger in Juniper Lee, Frank in De Koala Broertjes en Minimus in Atomic Betty.

In de bioscoop was Jansen onder andere te horen in Disney's Dinosaur, Monsters en co. en Madagascar. Verder sprak hij ook de stem in van George Wemel in enkele Harry Potter-spellen.

In 2009 was hij te zien in de tv-serie De Co-assistent in een gastrol: Karel van Kessel.

Filmografie

Film

TV

Nasynchonisatie in films

Nasynchonisatie in televisieseries

Externe links