Doodslag (film)

Doodslag
Alternatieve titel(s) Manslaughter
Regisseur Pieter Kuijpers
Producent Pupkin Film / Human Film NL
Scenario Marcel Lenssen
Cast Theo Maassen
Maryam Hassouni
Gijs Scholten van Aschat
Muziek Marc Koppen
Onno Kortland
Timo van Veen
Montage Annelien van Wijnbergen
Cinematografie Mick van Rossum
Distributie Independent Films / Humanistische Omroep Stichting
Premiere 12 januari 2012
Genre Thriller / Drama
Speelduur 81 minuten
Taal Nederlands
Land Nederland
Opnamelocaties Eindhoven
Sites
(en) IMDb-profiel

Doodslag is een thriller uit 2012 van regisseur Pieter Kuijpers. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Theo Maassen, Maryam Hassouni en Gijs Scholten van Aschat.

Doodslag werd gemaakt in het kader van het Telefilmproject 2012, maar men besloot de film in januari 2012 uit te brengen in de Nederlandse bioscopen. De film was op 15 mei 2012 voor het eerst te zien op televisie.

Trailer Doodslag

Verhaal

Ambulancebroeder Max (Maassen) zit al twintig jaar in het vak. Wanneer hij en zijn nieuwe collega Amira (Hassouni) op een dag worden opgeroepen voor een spoedgeval, wordt hun ambulance geblokkeerd door een groep Nederlands-Marokkaanse jongeren die niet willen wijken. Max stapt uit de wagen en slaat uiteindelijk een van hen neer, hiertoe mede bewogen door uitlatingen die de bekende cabaretier Felix (Scholten van Aschat) deed op de televisie. De neergeslagen jongen overleeft de klap niet. Na zijn celstraf poogt Max zijn leven te hervatten, maar zijn voormalige collega's zijn terughoudend in hun contacten met Max. Bovendien zijn de vrienden van de overleden jongen Max niet vergeten. Uiteindelijk neemt Max een dramatisch besluit.

Cast

Cameo's

Naast Comedytrain-leden Theo Maassen, Najib Amhali, Martijn Koning en Eric van Sauers zijn eveneens hun collega's Howard Komproe en Soundos El Ahmadi kort te zien in de film, alsook Tygo Gernandt, Maxim Hartman, Sophie Hilbrand en Henk van Straten.

Filmlocaties

Doodslag is in zijn geheel opgenomen in Eindhoven.

Externe links