Dorien Rose

(Doorverwezen vanaf Dorien Rose)


Dorien Rose Duinker
Algemene informatie
Volledige naam Dorien Rose Duinker
Geboren 14 november 1983
Geboorteplaats Haarlem
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 2005-heden
Beroep Actrice, regisseur
Sites
(en) IMDb-profiel
Officiële website

Dorien Rose Duinker (Haarlem, 14 november 1983) is een model, actrice en filmmaker. Ze speelde o.a. in Moordwijven, Amsterdam Heavy en Voetbalvrouwen. Naast haar acteercarrière werkt ze in het buitenland als internationaal lookalike van Angelina Jolie.

Biografie

Dorien Rose Duinker groeide op in Hong Kong, waar ze op haar vierde levensjaar in theater terechtkwam. Later in haar internationale modellencarrière sierde ze meer dan zestig tijdschriftomslagen en speelde ze nationaal, maar vooral internationaal in reclamefilms en filmproducties.

In 2005 werd ze door de lezers van Playboy uitgeroepen tot eerste Nederlandse Playmate van het jaar 2004. Zij poseerde als covermodel voor bladen zoals Glamour, Elle, Cosmogirl, Elegance, Playboy en Marie Claire. Ook was ze te zien op internationale billboards voor SAPPH lingerie en REVLON, waar ze jarenlang het gezicht van was.

Als actrice speelde zij een rol in filmproducties als Moordwijven, Amsterdam Heavy[1] en Dans met de Duivel en speelde ze rollen in series als Voetbalvrouwen, Shouf Shouf! en Gooische Vrouwen. En was ze medepresentator bij TMF en MTV.

Zij werkte mee aan videoclips van onder meer Lange Frans, Di-rect en Fedde le Grand, en leaders van programma's als Dennis vs. Valerio (BNN) en Gordon over de vloer (RTL 4).

In 2009 werd ze sidekick bij Giel Beelen in het programma Nachtegiel en werd zij later dat jaar uitgeroepen tot Nederlands succesvolste Playmate ooit doordat ze naast dat ze in Nederland succes boekte als Playmates ook in meer dan 15 landen het mannenblad sierde. In Brazilië kwam ze op de eerste plek terecht van de Braziliaanse Playboy Top 100 lijst. Ook had ze een nummer 1-hit in de top 100 met de single POWNED onder de naam P3. Dit nummer werd gerealiseerd met en voor GeenStijl.

Sinds 2014 werkt ze als filmmaker en vrijwilliger voor World Animal Protection, het voormalige WSPA. Tevens vertolkte ze een belangrijke rol in de Nederlandse thriller Dans met de Duivel met o.a. Raymond Thiry en Tygo Gernandt. Tevens was ze dat jaar één van de 24 kandidaten die meededen aan het 3e seizoen van de Nederlandse uitvoering van het tv-spelprogramma Fort Boyard.

In 2011 werd Duinker gecast in de actiefilm Amsterdam Heavy waar ook Hollywood-ster Michael Madsen inspeelde. De film ging in première ging tijdens het Filmfestival van Cannes.[2][3][4] Ook speelde ze dat jaar in de korte film Klik met Kim Kötter en Vincent van Ommen.

In 2015 was Duinker te zien in het RTL 5 programma Shopping Queens VIPS, ze eindigde op de laatste plek.

In 2018 was Duinker te zien als verleidster in het televisieprogramma Temptation Island VIPS van Videoland.

Films

  • 2015: Fashion Chicks (bijrol)
  • 2015: Dans met de Duivel
  • 2011: Amsterdam Heavy (bijrol), regie Michael Wright[5]
  • 2011: Klik (bijrol)

Externe links