Ernstige delicten

Ernstige delicten
Genre Drama / Actie
Speelduur 50 minuten
Cast Hans Ligtvoet
Janni Goslinga
Saskia Temmink
Regisseur Vivian Pieters
Hans Scheepmaker
Pieter van Rijn
Elbert van Strien
Scenario Bert Bouma
Carel Donck
Jacqueline Epskamp
Bennie Roeters
Mark Timmer
Montage Ton Ruys
Muziek Henny Vrienten
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Productie
Producent Vivian Pieters
Remmelt Remmelts
Uitzendingen
Start 5 januari 2002
Einde 13 maart 2004
Afleveringen 30
Netwerk of omroep VARA
Sites
Website
(en) IMDb-profiel

Ernstige Delicten is een tv serie welke draait om het politie team van Ernstige Delicten dat dagelijks werkt aan forensisch onderzoek, het opstellen van daderprofielen en spannende achtervolgingen.

Verhaal

Dit rechercheteam lost moordzaken, ontvoeringen en andere ernstige misdrijven op en moet voorkomen dat er nieuwe slachtoffers vallen. De manier van werken is niet helemaal volgens de klassieke methode. Via daderprofilering duiken de rechercheurs als het ware in de psyche van een misdadiger. Zo proberen ze hem of haar vóór te zijn bij een eventuele volgende stap.

In elke aflevering staat een bepaald misdrijf centraal. Daarnaast speelt er per seizoen een doorlopende zaak die eindigt in een spannende ontknoping. Zo is er de slepende zoektocht naar een pyromaan en de raadselachtige zaak rond een museuminbraak. Seizoen één verschijnt in 2002 op de buis. In 2003 en 2004 volgen seizoen twee en drie. Daarna wordt de serie stopgezet wegens tegenvallende kijkcijfers.

Afleveringen

Spoiler: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Seizoen 1

Afleveringen: 11 | Jaar: 2002 | Gastrollen: Tijn Docter, Marleen Stolz
In seizoen 1 staat een Pyromaan centraal die achter elkaar verschillende slachtoffers maakt. Remco is speciaal voor deze zaak bij ED gekomen en zet echt alles op alles om deze 'Pyromoordenaar' te pakken te krijgen, zelfs als zijn gezinssituatie hieronder lijdt en hij van de zaak wordt gehaald...

Seizoen 2

Afleveringen: 11 | Jaar: 2003 | Gastrollen: Bram van der Vlugt, Marlous Fluitsma, Fleur Renes
Bij een gewelddadige museumroof in seizoen 2 waarbij twee bewakers worden vermoord, worden dure kunstobjecten gestolen. In de dagen die daarop volgen worden de dieven een voor een op brute wijze geliquideerd. Het rechercheteam komt er uiteindelijk achter dat de stinkend rijke familie Henninger ook betrokken is bij de zaak. Rechercheur Remco Doeksen wordt tijdens de zaak vermoord. Als dochter Charlotte Henninger als mogelijk volgend - en tevens laatste - slachtoffer wordt gezien, zet het team alles op alles om de dader op te pakken. Rechercheur Rick wordt ingezet om Charlotte te beschermen maar tussen hen groeit meer dan alleen een beroepsmatige relatie...

Seizoen 3

Afleveringen: 8 | Jaar: 2004 | Gastrollen: Arjan Kindermans, Pauline de Wilde

Een groot geldtransport speelt in seizoen 3 een grote rol. Rechercheur Thom Gulikers blijkt er meer mee te maken te hebben dan gedacht en de onderlinge verhoudingen in het rechercheteam staan onder druk.

Cast