Frank Schaafsma

Frank Schaafsma
Algemene informatie
Volledige naam Franciscus Eduardus Johannes Schaafsma
Geboren Hilversum, 27 november 1964
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1982-
Beroep Acteur en muzikant
Sites
(en) IMDb-profiel

Franciscus Eduardus Johannes (Frank) Schaafsma (Hilversum, 27 november 1964) is een Acteur en muzikant.

Schaafsma brak in 1984 door met een hoofdrol in de film Schatjes!. In de serie Spijkerhoek was hij te zien in de rol van Jaap Sythoff en vanaf het tweede seizoen in de serie We zijn weer thuis als Jaap Klinkhamer. Aan het einde van seizoen 4 ontmoet hij voor het eerste zijn vader en blijkt hij Jacobus Pal te heten.

Verder was Schaafsma vooral te zien in bijrollen, onder andere in de films Bastille (1985), Field of Honor (1986), Moordspel (1987), Wilde harten (1989) en De zwarte meteoor (2000) en de series Spijkerhoek, Bureau Kruislaan, Combat, Flikken Maastricht, Westenwind, Vrienden voor het leven en Goede tijden, slechte tijden.

Als musicus speelde Schaafsma als basgitarist in verschillende Nederlandse bands, waaronder Drukwerk, Bertje Beenens Bloedgroep en The Koffers. Met onder andere Bertje Beenen vormde hij in 2004 de groep Trio d'auwelul. Ook was hij verbonden aan het theatergezelschap Orkater en treedt hij op met de Liedjesband van Dirk Scheele. Met deze groep was hij in 2004 te zien in de voorstelling Sinterklaas Pakt Uit.