Geerteke van Lierop

Geerteke van Lierop
Algemene informatie
Volledige naam Geerteke van Lierop
Geboren 5 juli 1980
Geboorteplaats Tilburg
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 2006 - heden
Beroep auteur, actrice, presentatrice
Sites
(en) IMDb-profiel
Officiële website

Geerteke van Lierop (Tilburg, 5 juli 1980) is een actrice en presentator.

Biografie

Van Lierop groeide op in Den Haag. Ze deed het Gymnasium Haganum en speelde vanaf haar zevende bij Rabarber, de theaterschool van Den Haag. In 2005 studeerde ze af in Moderne Letterkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze gaf tijdens haar studie dramales in India. Daarna studeerde ze aan de Amsterdamse Theaterschool De Trap en aan de London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA) en volgde diverse masterclasses.

Van Lierop speelde in 2009 in het Vredespaleis,[1] de Iraakse ambassade en in het Haags Historisch Museum met de voorstelling Nieuw Loevestein bij theatergroep Drang[2] in het kader van mare liberum van Grotius 400 jaar.

In 2008 had van Lierop samen met Bas Muijs de hoofdrol in Pauwen en Reigers. Ze speelde in Levenslied, Danni Lowinski, Dokter Tinus en Goede tijden, slechte tijden en vier seizoenen als Johanna Spoor in de kinderserie VRijland (Z@pp).

Van Lierop was in verschillende korte films te zien, zoals High Tea,[3] 3, en Fade.[4] Van Lierop presenteerde in 2012 en 2013 het programma Wist je dat? bij RTL 4.

In 2018 verscheen haar debuut Een zee van glas, eveneens als luisterboek door Geerteke ingesproken.

Filmografie

Films

Korte films

  • 2009 - 3
  • 2011 - High Tea
  • 2015 - Een Vrije Dag

TV

Presenteren

Externe Links