Horace Cohen

Horace Cohen
Horace Cohen in Webcam
Horace Cohen in Webcam
Algemene informatie
Volledige naam Horace Joshua Cohen
Geboren 15 oktober 1971
New York
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Beroep acteur en komiek
Sites
(en) IMDb-profiel

Horace Joshua Cohen (New York, 15 oktober 1971) is een Acteur en komiek, die tevens de Amerikaanse nationaliteit bezit. Hij is bekend geworden door de film Flodder en speelde in de tv-series Wie is de Mol? en de Lama's.

Biografie

Cohen begon zijn acteercarrière op 15-jarige leeftijd als Henkie, de jongste mannelijke telg van de asociale familie Flodder in de eerste Flodderfilm (1986) van regisseur Dick Maas. In de twee daaropvolgende films en serie wordt zijn rol door anderen overgenomen. Cohen keert echter nog twee keer terug tot "Flodder". In de afleveringen Huisarrest (1998) en Egotrip (1998) van de televisieserie speelt hij een kleine rol als tennisjongen en klant.

De acteerprestaties van Cohen op het witte doek en op de beeldbuis beperken zich in de meeste gevallen tot dit soort bijrolletjes. Meermalen wordt hij in één adem genoemd met Ruben van der Meer, met wie hij in meerdere producties samen speelt. Zo is hij onder andere invaller bij de theatertournee van het improvisatiecabaret van de Lama's, waar Van der Meer ook onderdeel van uitmaakt. Verder bedacht Cohen samen met Van der Meer het tv-programma Live Opgenomen dat hij op Veronica televisie presenteerde. Een succesvol vervolg hierop waren hun komische programma’s Froland (NPS/2000) en Frolive (NPS/2002). Hij was ook te zien in het improvisatieprogramma Kannibalen.

Cohen is een van de semi-bekende Nederlanders die in 2002 de jungle in trekt voor het televisieprogramma Bobo's in the bush[1].

In 2006 speelde Cohen het personage Mo in De Club van Sinterklaas op Jetix. Vanaf 23 september 2007 presenteert hij samen met Willie Wartaal het kinderprogramma Villa Life. Hij is ook vast panellid bij het programma Te leuk om waar te zijn van de TROS, eerst gepresenteerd door Yolanthe Sneijder-Cabau en later door Vivienne van den Assem. Hij streed daarin tegen Jan Smit en later Ali B. Ook was hij in 2009 vaste gast in het programma Budget TV.

Vanaf begin 2010 presenteert Cohen bij de Joodse Omroep de serie Witz, een televisieprogramma met fragmenten van Joodse komieken, die door hem aan elkaar worden gepraat. Van februari tot april 2010 was hij samen met Ruben Nicolai en Tijl Beckand te zien in het tv-programma Gehaktdag, waarin bekende Nederlanders in humoristische toespraken werden geëerd.

In 2011 had hij een kleine rol in de Engelstalige actiefilm Amsterdam Heavy.[2]

Horace was een van de deelnemers van Wie is de Mol?, editie 2011. Hij viel af in aflevering 3.

In het voorjaar van 2012 was Horace te zien in het SBS6-programma De schat van de Oranje[3]. Hij viel als eerste af.

Sinds 17 maart 2013 presenteert hij samen met Sol Wortelboer het programma Don't try this at home voor televisiezender Comedy Central.

Filmografie

Externe Links