Kim Kötter


Kim Kötter
Kötter in 2013
Kötter in 2013
Volledige naam Kim Kötter
Geboren 27 juli 1982
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep presentator en Ondernemer
Lengte 175 cm
Haarkleur donkerblond
Sites
(en) IMDb-profiel

Kim Kötter (Losser, 27 juli 1982) is een presentator en Ondernemer.

Biografie

Kötter volgde basisschool in Glanerbrug en behaalde vervolgens haar vwo-diploma in Enschede. Hierna begon zij met de studie Beleids- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Deze studie werd na driekwart jaar afgebroken, omdat zij verkozen werd tot Miss Overijssel en daarna Miss Universe Nederland 2002 werd en deelnam aan de Miss Universe-verkiezing 2002 in Puerto Rico, waar zij als elfde eindigde. Na deze verkiezing richtte Kötter haar eigen modellenbureau op en verwierf de rechten van de Miss Nederland verkiezing en heeft ze de rechten van Miss Universe Germany en organiseert ze deze verkiezing in Duitsland. Sinds 2017 is ze vaste tafelgast bij SBS shownieuws.

Andere activiteiten

Kötter speelde in 2006 een bijrol als het personage Debby Dekkers in de Twentse soapserie Van Jonge Leu en Oale Groond. Ze schreef een aantal jaren wekelijks een lifestyle-pagina voor De Twentsche Courant Tubantia. In 2009 verwierf Kötter de rechten voor het organiseren van de Miss Universe Nederland en Duitsland en de Miss World Nederland- en Mister Nederland-verkiezingen. Vanaf april 2010 presenteert Kötter samen met Natasha van den Brand Horninge het RTL 4-programma Health Angels.[1]

In 2011 speelde ze in de korte film Klik.

Kötter was een van de deelnemers aan het eerste seizoen van de remake van het televisieprogramma Fort Boyard in 2011 en Expeditie Poolcirkel 2012.

In 2017 was Kötter samen met haar man te zien in het RTL 4-programma Een goed stel hersens. Zij was bovendien in 2018 een van de deelnemers van het programma Stelletje Pottenbakkers!.