Lepel (film)

Lepel
Regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen
Scenario Mieke de Jong
Muziek Robert Lockhart
Genre Jeugdfilm
Komedie
Drama
Speelduur 96 min.
Taal Nederlands
Land Nederland
Duitsland
Budget € 2 miljoen
Sites
(en) IMDb-profiel

Lepel is een jeugdfilm uit 2005 geregisseerd door Willem van de Sande Bakhuyzen met Joep Truijen, Carice van Houten en Loes Luca. De film werd grotendeels opgenomen in de Duitse stad Gera.

Trailer Lepel

Verhaal

Spoiler: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Lepel woont bij zijn veeleisende oma, die hem hard laat werken en knopen laat stelen, die verkocht worden in haar knopenwinkel. Hij sluit een vriendschap met Pleun, die stiekem in een kledingwinkel woont, waar alleen verkoper Max ervan op de hoogte is. Lepel gaat bij haar wonen. Max is verliefd op eigenaresse Broer maar is niet in staat haar dat te vertellen. Hij belooft Lepel zijn ouders, die op wereldreis zouden zijn, terug te vinden. Max komt erachter dat Lepels ouders verongelukt zijn en dat hij niet Lepel heet maar eigenlijk Pelle. Omdat zijn oma zijn echte naam niet weet toont hij tevens aan dat het zijn echte grootmoeder niet kan zijn. Max helpt Lepel tevergeefs bij de zoektocht naar een nieuwe moeder. Samen met Lepel en Pleun weet Max Broer, die ervan droomt deel te nemen aan een race in Afrika, ervan te overtuigen dat ze met z'n vieren een goed team zijn.

Cast

Acteur Rol
Joep Truijen Lepel
Neeltje de Vree Pleun
Carice van Houten Juffrouw Broer
Barry Atsma Max
Loes Luca Oma Koppenol
Kees Hulst Meester Bijts

In andere landen

Lepel is verkocht aan Groot-Brittannië, Duitsland en België. Het Duitse Goldener Spatz Kinder Film & Fernseh Festival heeft de Script Writing Award toegekend aan Mieke de Jong voor het scenario van Lepel.