Lucien van Geffen

Lucien van Geffen
Algemene informatie
Geboren 20 november 1987
Geboorteplaats Rotterdam
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1994-2010
Beroep Acteur
Sites
(en) IMDb-profiel

Lucien van Geffen (Rotterdam, 20 november 1987) is een Acteur. Hij is voornamelijk bekend van zijn rol als Fabian Ruitenburg in de jeugdserie Het Huis Anubis, een rol die hij in drie theatershows en de films Het pad der 7 zonden, De Wraak van Arghus en Het Huis Anubis en de terugkeer van Sibuna! herhaalde. Van Geffen, Iris Hesseling en Loek Beernink zijn de drie acteurs die het langst in de serie gespeeld hebben.

Biografie

Van Geffen groeide op in Rotterdam. Vanaf zijn zevende speelde hij twee jaar bij Jeugdtheater Hofplein.

In 2004 deed Van Geffen Auditie bij de Theaterschool Rotterdam en werd toegelaten. In (april) 2005 speelde hij in enkele korte filmpjes mee voor Villa Achterwerk en deed hij auditie voor Het Huis Anubis van Nickelodeon. Hij werd uitgekozen voor de rol van Fabian Ruitenburg. De opnamen startten in april 2006.

In 2007 speelde Van Geffen in de korte film Stop! van Danny Maas. De film werd vertoond bij het International Film Festival Rotterdam in 2008.[1][2] En was te zien in de televisieprogramma's Editie NL en De Wereld Draait Door.[3][4] Ook speelde hij in Marechaussee van Ivo Broekhuizen.

In 2008 presenteerde hij samen met Elske Verbraak gedurende zes weken het regionale tv-programma Solos TV, uitgezonden op Brabant10 en geproduceerd door Sensus Media.

In 2010 sprak hij de stem in van Suske in de luisterstrip De stuivende stad van Suske en Wiske.

Van Geffen was ook te zien in een videoclip van de zanggroep Djumbo.

Op 6 januari 2018 was Lucien, samen met Loek Beernink, Iris Hesseling, Achmed Akkabi, Vreneli van Helbergen en Sven de Wijn te zien in de throwback aflevering van "Het Huis Anubis".

Filmografie

Externe links