Michiel Blankwaardt

Michiel Blankwaardt
Algemene informatie
Volledige naam Michiel Blankwaardt
Geboren 12 februari 1982
Werk
Jaren actief 2010 - heden
Beroep Acteur
Sites
(en) IMDb-profiel
Officiële website

Michiel Blankwaardt (Morogoro, Tanzania, 12 februari 1982) is een acteur. Hij is onder andere bekend van de serie Familie Kruys. In 2018 werd hij genomineerd voor de Arlecchino voor zijn rol in het toneelstuk Woiski vs. Woiski.

Biografie

Blankwaardt volgde de Jeugdtheaterschool Rabarber in Den Haag. Daarna studeerde hij aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Blankwaardt had onder andere een gastrol in de tv-series Flikken Maastricht en Seinpost Den Haag en had hij een vaste rol als Bamba in de serie Familie Kruys van Linda de Mol. Ook was hij op tv te zien als de in de SBS6 serie Welkom bij de Kamara’s.

In het theater speelde hij onder andere in Woyzeck van het RO Theater, in Macbeth bij Theatergroep ZEP, in AaiPet en KLUCHT van BonteHond en in De Vrek, van Van Engelenburg Theaterproducties. Verder speelde hij in Zina’s WijkSafari Utrecht en de voorstelling Hans Eiland met Vincent van Ommen.

In 2018 werd Blankwaardt genomineerd voor de Arlecchino voor zijn rol van Max Woiski junior in de voorstelling Woiski vs. Woiski van Bijlmer Parktheater en Orkater.

Filmografie

TV

Periode Titel Rol Opmerking
2015-2018 Familie Kruys Bamba
2014 Flikken Maastricht Touray Badrani 1 aflevering
2011 Seinpost Den Haag Henry Weeks 1 aflevering

Externe Links