Mijn Franse tante Gazeuse

Mijn Franse tante Gazeuse
Regisseur Joram Lürsen
Ben Sombogaart
Producent Burny Bos
Scenario Burny Bos
Tamara Bos
Cast Afroditi-Piteni Bijker
Caroline van Gastel
Walter Crommelin
Willeke van Ammelrooy
Hans van den Berg
Hanneke Riemer
Muziek Jan Robijns
Montage Herman P. Koerts
Premiere Nederland: 7 april 1997
Genre Jeugd
Speelduur 90 minuten
Taal Nederlands
Land Nederland
Budget € 1,8 miljoen
Sites
(en) IMDb-profiel

Mijn Franse tante Gazeuse is een jeugdfilm uit 1997. Het is gebaseerd op de 13-delige serie uit 1996 (totale speelduur 325 minuten) die op televisie werd uitgezonden door de AVRO. De film is geschreven door Burny Bos en Tamara Bos en geregisseerd door Joram Lürsen en Ben Sombogaart.

De film werd door het publiek slecht bezocht: slechts 6.839 mensen bezochten de film. De serie daarentegen was erg populair.[1]

Verhaal

Spoiler: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Het dorp Droogbaak waar Katootje woont is uitgeroepen tot de netste van het land. De koningin heeft besloten dit dorp te komen bezoeken. De burgemeester doet een voorstel aan haar om het netste huis van het dorp te gaan bezoeken. Het huis van Katootje en dat van haar buurman komen hiervoor in aanmerking omdat dit de netste inwoners zijn. Katootje's vader doet er alles aan om de prijs te winnen en hij denkt op dat moment nergens anders aan, tot ergernis van zijn vrouw en dochter. Het aangekondigde bezoek van Tante Gazeuse met haar verloofde O.J. aan de Loire, zorgt ervoor dat vader Tekelenburg nog zenuwachtiger wordt. Dit wordt nog erger als Katootje zegt dat ze graag een huisdier, het liefst een konijn, voor haar achtste verjaardag wil. Omdat dit van haar vader niet mag, besluit ze het konijn stiekem te houden. Ze verstopt het in het standbeeld van het dorpsplein. De strijd om de netste inwoner van het dorp wordt door al deze omstandigheden nogal bemoeilijkt, zowel voor vader Tekelenburg als voor buurman Van Zanten.

Hoofdrollen

Studio

De opnames vonden plaats in Studio 150 aan de Lauriersgracht in Amsterdam. Doordat de opnames in een studio plaatsvonden hoor je een galm. Daarnaast zie je ook duidelijk dat er beschilderde panelen gebruikt worden om de verderliggende straten af te beelden.

Referenties