Mohammed Chaara

Mohamed Chaara
Algemene informatie
Geboren 16 augustus 1980
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Beroep Acteur
Sites
(en) IMDb-profiel

Mohammed Chaara (Amsterdam, 16 augustus 1980) is een acteur van Marokkaanse komaf.

Biografie

Mohamed Chaara begon zijn carrière in Goudkust als Samir Amrani. Hij was de eerste Nederlands/Marokkaanse acteur die in de Film/ TV doorbrak. Hij speelde gastrollen in een groot aantal televisieseries, waaronder Hartslag en Alex-Fm. In 2002 speelde Chaara zijn eerste speelfilm met o.a. Katja Schuurman in de "Oesters van Nam Kee".

Verder is hij vooral bekend als Mussi uit de film en serie Shouf Shouf!. In 2005 werd Chaara gevraagd voor een bijrol als "Nadir" broer van Nordip, in Martin Koolhovens, Het Schnitzelparadijs, waarin hij van de regisseur alle vrijheid kreeg. Chaara kon veel van zijn eigen teksten vormgeven. Het Schnitzelparadijs werd nog succesvoller dan Shouf Shouf Habibi! Samen met de andere acteurs die keukenpersoneel speelden in Het Schnitzelparadijs won Chaara het Gouden Kalf voor de beste mannelijke bijrol.

Mohamed Chaara is sinds 2006 initiatiefnemer van Project Paspoort. Met “Project Paspoort” motiveert Chaara jongeren spelenderwijs om vanuit hun krachten en talenten na te denken over de toekomst. Hij bezoekt hierbij als gastdocent verschillende scholen in Nederland. In 2009 kreeg Mohammed Chaara de status ”beste ondernemer van het jaar in Amsterdam”.

Filmografie

TV

Film

Regie

Externe links