Peter Paul Muller

Peter Paul Muller
Algemene informatie
Geboren 30 mei 1965
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1991-
Beroep acteur
Sites
(en) IMDb-profiel

Peter Paul Muller (Rotterdam, 30 mei 1965) is een Acteur, die bekend is van diverse films en televisieprogramma's, waaronder All Stars, Gooische Vrouwen en Hollands Hoop.

Biografie

Muller studeerde in 1991 af aan de toneelschool in Maastricht. Daarna begon hij met werk voor televisie. In zijn eerste jaren als acteur was hij onder andere te zien in Richting Engeland en in de jeugdserie Dag Juf, tot morgen van de AVRO.

Een van zijn eerste grote rollen kreeg hij met de film All Stars (1997) van Jean van de Velde. In deze film over voetbal, liefde en drama, was Muller te zien als Mark, de overspelige toekomstige echtgenoot van Roos (Isa Hoes). De film bleek succesvol genoeg om er een serie (All Stars) aan te wijden, met nagenoeg in eerste instantie dezelfde cast als de film. Muller zelf speelde in alle drie de seizoenen lang (1999-2001) mee.

Naast gastrollen in series als Baantjer, waarvoor hij in drie afleveringen speelde, Grijpstra & De Gier en Keyzer & De Boer Advocaten, was Muller ook te zien in de films De Passievrucht (2003), met Carice van Houten en Halina Reijn, De dominee (2004), met Chantal Janzen en Frank Lammers en Alles is Liefde (2007), opnieuw met Van Houten, Wendy van Dijk en Michiel Romeyn.

Vanaf 2005 was hij te zien als zanger Martin Morero in de komische dramaserie Gooische Vrouwen op RTL 4, waarvan in 2009 het vijfde en tevens laatste seizoen werd uitgezonden. Als Morero zong hij het nummer Echte liefde, dat drie weken in de Nederlandse Top 40 stond, met als hoogste positie 30. In de serie was het nummer zogenaamd speciaal geschreven voor Martins vrouw Cheryl (Linda de Mol). In seizoen vier zong Morero op zijn bruiloft het "eigen geschreven nummer" nummer De Ware en in Gooische Vrouwen de film verscheen het derde nummer Zij. Op 20, 21 en 22 mei 2010 was Muller, als Martin Morero, gastartiest tijdens Toppers in Concert in de Amsterdam ArenA.

Op 30 september 2011 werd bekend dat Muller het Gouden Kalf had gewonnen voor de beste mannelijke bijrol in de film Gooische Vrouwen. Muller weigerde de prijs echter omdat hij volgens eigen zeggen niets met prijzen heeft. Daarom werd de prijs in ontvangst genomen door regisseur Will Koopman. Zij doneerde de prijs aan een kinderboerderij.[1]

In 2017 won hij een Gouden Kalf voor Beste acteur met de film over het leven van de Zuid-Afrikaanse advocaat Bram Fischer.

Filmografie

Films

Nederlandse nasynchronisatie


Externe links