Pim Wessels

Pim Wessels
Algemene informatie
Volledige naam Maurice Pepijn Wessels
Geboren 17 mei 1991
Geboorteplaats Apeldoorn
Land Vlag van Nederland Nederland
Bijnaam Pim
Werk
Jaren actief 2007-heden
Beroep Acteur
Sites
(en) IMDb-profiel

Maurice Pepijn (Pim) Wessels (Apeldoorn, 17 mei 1991) is een Acteur.

Biografie

Wessels begon zijn carrière in 2003 in de musical Alleen op de wereld als de kleine Remy en in 2005 als een van de kinderen in de musical Pietje Bell, naast onder anderen Johnny Kraaijkamp jr. In 2007 speelde Wessels de hoofdrol in de jeugdfilm De scheepsjongens van Bontekoe. Een jaar later volgde een kleine rol in de film Radeloos, naar het boek van Carry Slee. Bij het grote publiek is hij vooral bekend als het personage André Moes in de dramaserie De hoofdprijs van SBS6.

Vanaf januari 2010 speelde hij anderhalf seizoen de rol van Rudolf Noltenius in de jeugdserie SpangaS. Samen met Sebastian Wulff bedacht en zong hij het WK-lied Rode, witte, blauwe ballen. Eind 2010 kwam Snuf en het spookslot uit, waarin Wessels de rol van Jaap speelde.

Wessels gaf gestalte aan plattelandsjongen Steven in de aflevering 'Doodslag' van de BNN-serie Van God los. Ook had Wessels een kleine bijrol in de politieserie Seinpost Den Haag, waarin hij de rol van Donald Janssen speelde.

In 2012 speelde Wessels de hoofdrol van Rudolf in de streekmusical De Hongerige Wolf, die zich afspeelt in Twente en tijdens de zomermaanden in verschillende openluchttheaters in Twente werd gespeeld, zoals in Losser, Hertme en Markelo.

In 2012 en 2013 speelde Wessels een van de hoofdrollen in de jeugdmusical Lover of Loser, waar hij zijn vriendin Pip Pellens leerde kennen.[1] Samen vormden ze in 2015 een danskoppel voor het dansprogramma Dance Dance Dance. Wessels en Pellens wonnen de finale en daarmee honderdduizend euro voor hun goede doel Villa Pardoes.[2] Vanaf maart 2016 was Wessels te zien in het RTL 4-programma It Takes 2.[3]

Nasynchronisatie