Victor Löw

Victor Löw
Algemene informatie
Volledige naam Victor Arthur Löw
Geboren 25 augustus 1962
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Beroep Acteur
Sites
(en) IMDb-profiel

Victor Löw (Amsterdam, 25 augustus 1962) is Acteur. Löw is een zoon van regisseur Bob Löwenstein (oorspronkelijk Daniel Friedrich Löw) en actrice Wieke Haitsma Mulier en een broer van Ernst Löw.

Biografie

Löw werd tot acteur opgeleid aan de Studio Herman Teirlinck te Antwerpen, waar hij op zijn 24ste afstudeerde. Zijn eerste filmrol was een bijrol in De Noorderlingen van Alex van Warmerdam. Daarna speelde hij onder meer in De flat en in de Oscar winnende films Antonia (1995) en Karakter (1997).Daarna werd hij een veelgevraagd acteur, die onder meer meespeelde in Rent a Friend van Eddy Terstall (2000). Voor zijn rol als de crimineel Jack in Lek (2000) kreeg hij een Gouden Kalf. In 2004 speelde Löw een rolletje in Floris.

Daarnaast deed Löw televisiewerk, voor het eerst in Tijd van Leven (1996) en verder onder meer in Het jaar van opvolging (1997). Voor zijn rol in Meedingers (1998) kreeg hij een Gouden Kalf-nominatie. Daarnaast was hij te zien in onder andere Spangen en Kees & Co. Löw speelde ook de driftige voetbalcoach Arjan Duivendrecht in de serie Voetbalvrouwen op de zender Tien.

In 2008 speelde hij in We gaan nog niet naar huis, een comedy van de AVRO, de vader, Sam van der Duin. In 2013 speelde hij de rol van Nout Wellink, president van De Nederlandsche Bank, in de televisieserie De Prooi naar het gelijknamige boek van Jeroen Smit over de deconfiture van ABN-AMRO.

Löw speelde in het toneelstuk The Price van Arthur Miller en trad in het seizoen 2004/2005 op met de solovoorstelling De redenaar van Ruud van Megen, over een man die zijn identiteit ontleent aan toespraken van de groten der aarde.

In 2003 deed Löw mee aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Zijn stem was in 2011 te horen in de reclame van Delta Lloyd.

Filmografie

Films

Series

Prijzen en nominaties

Externe links