Fajah Lourens


Fajah Lourens
Algemene informatie
Volledige naam Fajah Hanna Nicole Lourens
Geboren 3 juli 1981
Geboorteplaats Amsterdam
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Pseudoniem Nicole Lourens
Faya
Hanna Black
Jaren actief 2001-heden
Beroep Actrice, model, dj, modeontwerpster, fitnessgoeroe
Sites
(en) IMDb-profiel
Officiële website

Fajah Hanna Nicole Lourens (Amsterdam, 3 juli 1981) is een actrice, model, dj, modeontwerpster, fitnessgoeroe. Als dj is ze bekend onder de naam Faya. Lourens werd bekend door haar rol in Goede tijden, slechte tijden.

Biografie

Lourens werd op 21-jarige leeftijd bekend door de rol van Yasmin Fuentes in Goede tijden, slechte tijden, die ze drie seizoenen speelde. Daarnaast speelde ze een gastrol in Costa, Kees & Co en Shouf Shouf! de serie. In 2004 is ze te zien in de musicvideo Moppie van Lange Frans & Baas B feat. Brace. Ook speelde ze een tienermoeder in de videoclip van het nummer Zet Um Op (Baby) van de Nederlandse rapper Kempi.

Op 24 maart 2007 eindigde ze als tiende bij het SBS6-programma So You Wanna Be a Popstar. In de sing-off verloor ze van Nelleke van der Krogt. Lourens nam deel aan een pokertelevisieshow bij Veronica. Haar deelname aan het derde seizoen van 71° Noord in 2008 werd vroegtijdig stopgezet na het overlijden van presentator Ernst-Paul Hasselbach en productieassistente Leentje Custers tijdens de opnamen in Noorwegen. Daarnaast heeft ze enkele televisieprogramma's gepresenteerd, onder andere voor RTL 5.

In 2012 deed Lourens mee aan het televisieprogramma Expeditie Robinson. Hoewel ze op dag twee als eerste kandidaat werd weggestemd, wist ze zich tot de finale staande te houden, die niettemin werd gewonnen door medekandidaat Fatima Moreira de Melo.

Film

In 2011 beleefde Lourens haar filmdebuut in de Nederlandse film Stiletto's, waarin ze de hoofdrol vertolkt. Daarnaast speelde ze in 2011 een agente van Interpol in de door Michael Wright geregisseerde film Amsterdam Heavy[1][2][3], die in mei 2011 in première ging tijdens het Filmfestival van Cannes.

In november 2013 ging de korte film Bas & Ben Bang in première. In deze film speelt Lourens de rol van heks Fredau.

Mode en fitness

Lourens is een van de lingeriemodellen van het merk Sapph.[4]

In 2016 verscheen Killerbody, een dieetboek voor sporters waarin Lourens voedings- en trainingschema's behandelt. Killerbody 2 verscheen in januari 2017, met nog 100 recepten. Het derde boek, Killerbody 3, Back in Shape, verschijnt in maart 2018 met recepten om kersverse moeders weer op gewicht te laten komen.

Eigen mode- en fitnessproducten brengt zij uit onder het merk MKBM (Mykillerbodymotivation).

Dj en producer

In 2011 maakte Lourens haar debuut in de dancewereld, waarin ze als dj werkte. Sinds 2013 is ze resident DJ in de Amsterdamse Club NYX, waar ze in 2014 ook onderdeel is van het concept 'The House of NYX' waarmee ze op festivals zoals House of Bad Habits en Valtifest draait. Zij gebruikt hierbij de artiestennaam Faya.
Naast haar werk als dj is ze ook werkzaam als producer en remixt ze nummers van andere artiesten. In 2013 opende Lourens samen met haar zakenpartner FL-Agency een boekingskantoor voor dj's. In 2014 reisde Lourens als hoofdact mee met de zomertoer van reisorganisatie Beachmasters en draaide ze in het Rotterdamse stadion De Kuip tijdens het event Cinema. In juli 2016 ontving zij voor haar track "Squat" een gouden plaat. Vanaf 2017 treedt zij op onder de naam Hanna Black en draait zij Tech house music.[5]

Filmografie

Film
Jaar Productie Rol Opmerkingen
2011 Amsterdam Heavy Agent Brandt Engelstalige film[6]
2012 Als je verliefd wordt Patty
2013 Bas & Ben Bang Fredau Korte film
Televisie
Jaar Productie Rol Opmerkingen
2001 Costa! Judith Gastrol, staat op aftiteling vermeld als Nicole Lourens
2002–2005 Goede tijden, slechte tijden Yasmin Sanders-Fuentes
2004 Costa! Annette / Chantal Gastrol; dubbelrol
Kees & Co Zichzelf Gastrol
2006 Shouf Shouf! Kelly Gastrol
2010 Voetbalvrouwen Sherry Gastrol

Externe links