Roel Reiné


Roel Reiné
Volledige naam Roel Reiné
Geboren {{safesubst:#invoke:Gescheiden items|br}}
Overleden {{safesubst:#invoke:Gescheiden items|br}}
Geboorteland Nederland
Films Adrenaline
Pistol Whipped
Sites
(en) IMDb-profiel

Roel Reiné (Eindhoven, 15 juli 1970) is een Filmregisseur, Producent, thans werkend in de Verenigde Staten.

Biografie

Als jonge producent begon hij zijn werk, onder de vleugels van het productiebedrijf IDTV, met de serie Fort Alpha. Aansluitend was hij als productieleider en regisseur verantwoordelijk voor televieseries als 12 steden, 13 ongelukken, Voor hete vuren en SamSam. In 1996 produceerde en regisseerde hij de Lowbudgetfilm The delivery met onder andere Fedja van Huêt in de hoofdrol. De film won op het Nederlands Film Festival het Gouden Kalf voor de beste regie. Reiné heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij het liefste in Hollywood zijn films wilde maken en in 2004 vertrok hij dan ook naar de Verenigde Staten.

Tegenwoordig regisseert hij films waaronder onder andere de film Pistol Whipped met Steven Seagal in de hoofdrol en de film Dead in Tombstone met Danny Trejo in de hoofdrol. Tussendoor nam hij op Nederlandse bodem ook de regie op zich bij een aantal afleveringen van de regiosoap Wolfseinde op Omroep Brabanten de historische Avonturenfilm Michiel de Ruyter. In 2017 mocht hij 2 afleveringen regisseren van de Amerikaans tv-serie "Inhumans" in opdracht van Marvel Comics. Opmerkelijk is dat de afleveringen eerst in de bioscoop worden vertoond op het enorme IMAX-formaat.[1]

In 2015 werd Reiné lid van de film jury voor ShortCutz Amsterdam, een jaarlijks Filmfestival voor het bevorderen van korte films in Amsterdam. Mede juryleden zijn o.a. Sigrid ten Napel, Jan Harlan en Pieter Kuijpers.

Filmografie

Films

Televisieseries